3,8 milions d’euros de Desenvolupament Local perquè els municipis del nord i el Raiguer facin millores en serveis municipals

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local que dirigeix Jaume Alzamora, ha atorgat 3,8 milions d’euros a 20 ajuntaments del Raiguer i nord de l’illa en el marc del Pla especial d’ajudes per a obres i serveis de competència municipal de 2019.

La quantia de la subvenció pot arribar als 250.000 euros per municipi, que es destinen a millorar serveis i infraestructures municipals, com ara la xarxa d’aigua i les vies públiques; a adquirir immobles o vehicles; o a desenvolupar projectes a favor de l’estalvi energètic. La quantia mínima de l’ajut és de 85.800 euros.

Per al conseller Jaume Alzamora, són uns ajuts bàsics perquè els veïnats i les veïnades tenguin uns pobles millors. "No hi ha cap municipi mallorquí on el Consell no hagi invertit en els darrers 4 anys per fer millores per als veïnats i les veïnades, i continuarem en aquesta línia", ha afirmat.

Així mateix, ha volgut destacar que amb la convocatòria de 2019 els ajuntaments adquiriren el compromís de millorar en accessibilitat, per fer uns municipis i unes infraestructures més accessibles. Per això, havien de dedicar un mínim de 15.000 euros a aquest aspecte. Gràcies a aquesta iniciativa, tots els municipis realitzaran obres per adaptar els espais públics com parcs infantils, instal·lacions esportives o carrers per als ciutadans i les ciutadanes amb dificultats de mobilitat.