2,6 milions d’euros per renovar les urgències de l’hospital d’Inca

L’objectiu d’aquestes obres és ampliar i adaptar la infraestructura hospitalària per oferir una atenció més confortable i de qualitat a la població que atén.

La Salut és una de les prioritats del Govern del Canvi, per aquest motiu, i atenent a una reivindicació història de la comarca, s’ha iniciat una línia d’inversions en les infraestructures per garantir la qualitat i l’accessibilitat de l’assistència sanitària. Aquest projecte, que s’ha fet amb les aportacions dels professionals del sector,forma part del Pla d’Infraestructures de la Conselleria de Salut i permetran adaptar el centre a les noves necessitats derivades de l’increment de població. Cal destacar que l’Hospital Comarcal d’Inca es va obrir el març de 2007 per prestar assistència sanitària a una població de 84.000 persones dels municipis d’Alcúdia, Búger, Campanet, Costitx, Escorca, Inca, Lloret, Lloseta, Llubí, Mancor, Maria de la Salut, Muro, sa Pobla, Sineu i Pollença. Actualment, només deu anys després de l’obertura, té una població assignada de 122.000 persones.


Aquest increment de població ha suposat un augment considerable de l’activitat assistencial que desenvolupen els professionals de l’hospital. En el cas del Servei d’Urgències, el 2007 atenia una mitjana de 116 urgències diàries i enguany la xifra ha arribat a les 172, gairebé un 50 % més en només una dècada.

 
Així doncs, per tal d’oferir una assistència sanitària amb els màxims estàndards de qualitat i de seguretat del pacient, és imprescindible fer una actuació a les Urgències i adaptar els espais a les necessitats actuals. Per això, el Servei de Salut hi destinarà 2,6 milions d’euros, que serviran per a reordenar i ampliar les instal·lacions. L’actuació prevista, que suposarà traslladar de lloc l’hostatgeria i també desplaçar la Unitat de Crítics a una nova planta que s’elevarà a una de les àrees de l’hospital, permetrà ampliar un 57 % la zona d’Urgències, ja que passarà de 967 m² a 1.526 m². Aquesta ampliació també permetrà crear dues zones diferenciades (pediatria i adults), eliminar l’àrea de lliteres (amb 22 unitats) i reconvertir-la en dues sales (15 lliteres i 10 butaques), la qual cosa augmentarà la intimitat i el confort dels pacients. Amb aquesta ampliació milloraran les condicions per als usuaris i també per als mateixos professionals, que podran desenvolupar la seva tasca de manera més còmoda gràcies als canvis introduïts en els circuits assistencials.