1,4 milions d’euros als ajuntaments per millorar l’eficiència energètica

Els municipis de Mallorca podran adquirir vehicles elèctrics i realitzar actuacions que ajudin a la sostenibilitat de l’illa i respectin el medi ambient. La quantitat pressupostada per cada poble és de 28.300 euros.

El Consell de Mallorca ha posat en marxa una partida pressupostària d’1,4 milions d’euros pels ajuntaments de l’illa que corresponen al Pla Especial d’Ajudes 2018 per a l’Estalvi i l’Eficiència Energètica i per a l’Adquisició de Vehicles 100% Elèctrics. Es tracta d’una de les línies d’ajudes pels ajuntaments del Departament de Desenvolupament Local.

El conseller de MÉS i titular del departament, Joan Font, ha explicat que el Pla Especial és una mesura més per aconseguir la sostenibilitat de Mallorca i per conscienciar als ajuntaments i a la ciutadania de la importància de lluitar contra el canvi climàtic. En aquest sentit, Font ha assegurat que la intenció de la institució insular és que "l’ús del vehicle elèctric vagi en augment i sigui una tendència tant en l’àmbit municipal".

El Pla Especial d’Ajudes 2018 va ser aprovat el passat mes d’octubre però amb la votació d’avui s’ha assignat la quantitat corresponent a cada ajuntament. Totes les corporacions beneficiàries varen presentar la documentació per acollir-se a aquest Pla. Durant el període inicial, les corporacions locals van sol·licitar un total de 32 vehicles elèctrics. A més de l’adquisició d’aquests transports, les actuacions que es podran finançar amb les ajudes d’aquest Pla Especial són: la millora de l’eficiència de les instal·lacions de l’enllumenat o il•luminació exterior existent, les inversions en substitució o millora d’equips i instal·lacions consumidors d’energia en sistemes de proveïment públic d’aigua potable per equips i instal·lacions que utilitzin tecnologia d’alta eficiència o la millor tecnologia disponible, la implantació de mesures de comptabilització, monitoratge i telegestió del consum d’energia.