1.228 professionals sanitaris reben cursos de català als hospitals públics

Són cursos gratuïts i que es fan als mateixos centres sanitaris per facilitar-ne l’accés i posar a l’abast del personal sanitari l’aprenentatge del català. El període de matrícula continua obert

El Servei de Salut i l’Institut d’Estudis Baleàrics (ILLENC) organitzen cursos gratuïts de català per al personal sanitari, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. S’hi han inscrit un total de 1.228 professionals de l’àmbit sanitari. Els cursos varen començar dia 2 d’octubre i acabaran la setmana del 26 de gener, i es duen a terme als hospitals públics per facilitar l’assistència.


Fins ara han començat 44 cursos, els quals es duen a terme als centres hospitalaris de Son Llàtzer (11 cursos), Son Espases (16), l’Hospital d’Inca (4), i l’Hospital de Manacor (5), a Mallorca, l’Hospital Mateu Orfila (3), a Menorca, i Can Misses (5), a Eivissa. S’ofereixen cursos de tots els nivells (A1, A2, B1, B2, C1 i C2), els quals s’imparteixen en dues modalitats: presencial (26 cursos) i semipresencial (18 cursos).

Aquesta oferta formativa específica per al col·lectiu sanitari s’ha posat en marxa tenint en compte les necessitats i demandes que des del Servei de Salut han fet arribar tant a la Direcció General de Política Lingüística com a l’Institut d’Estudis Baleàrics. Així doncs, gràcies a la implicació de les dues conselleries, aquests cursos són gratuïts per al personal sanitari i es duen a terme als hospitals per facilitar al màxim l’assistència i s’ha baixat fins a 10 el mínim d’alumnes inscrits per poder obrir un grup (als cursos generals la ràtio mínima són 15) i, encara que els cursos van començar a principi de mes, la matrícula continua oberta.


A més, les dues conselleries també han engegat conjuntament altres projectes com ara la reedició de la Guia Bàsica de Conversa Sanitària (s’adjunta). Se n’han fet 2.000 exemplars que properament es distribuiran entre aquest col·lectiu.