​MÉS per Palma donam suport a Units Podem MÉS

La coalició del canvi farà arribar la nostra veu a Madrid


En el marc de l’Assemblea Oberta de MÉS per Palma d’aquest mes de maig hem volgut expressar el nostre suport a la coalició electoral per concórrer als comicis del 26 de juny formada per MÉS per Mallorca amb Esquerra Unida i Podem.

Entre els assistents hi han participat la segona candidata de MÉS a la llista d’Units Podem MÉS, Rosa Gallardo; el tercer candidat de MÉS a la llista d’Units Podem MÉS, Àlex Moll; el portaveu de MÉS per Palma i regidor, Antoni Noguera; la regidora, Neus Truyol; la diputada, Fina Santiago; la coportaveu de MÉS i diputada, Bel Busquets, i la diputada, Joana Aina Campomar.

Des de l’agrupació municipal veiem la coalició com una aposta per les forces progressistes i que estan pel dret a decidir.

Units Podem MÉS és una coalició per a guanyar: per primera vegada a les nostres Illes és possible que una candidatura, de la qual MÉS en farem part, guanyi unes eleccions al PP i a les seves polítiques.

És una coalició de canvi, que lliga amb les polítiques de transformació en favor de la gent, la terra, la cultura i el país, que des de maig de l’any passat desplegam des de l’Ajuntament de Palma així com dels altres municipis, des del Consell de Mallorca i des del Govern.

És una coalició de suma, on tots els components, i també MÉS, hem hagut de fer renúncies per arribar a un acord. I té molt de valor sumar, en un moment on justament som on som i anam a eleccions per la incapacitat d’alguns per arribar a acords.

Finalment, és una coalició de país. Perquè més enllà del renou generat, i de si anam amb uns o amb uns altres, hem de tenir clara una cosa: som la principal força sobiranista i en defensa d’aquesta terra, i això és indiscutible i irrenunciable. No hauria de ser necessari recordar la nostra història de gairebé 40 anys de lluita pels drets culturals, lingüístics i socials del nostre País.

La coalició és l’eina per ser a Madrid d’una vegada per totes; perquè ens sentin, per dir la nostra, per establir relacions amb altres forces sobiranistes d’esquerres d’arreu de l’Estat, per representar millor els drets, els interessos i les necessitats dels illencs. I per incidir i participar d’un canvi global, que també fa falta.

Així mateix, l’Assemblea de MÉS per Palma hem elegit a Antoni Noguera i Neus Truyol com a representants de l’agrupació municipal al Consell Polític de MÉS.