Mercè Borràs: “La prevenció en infància i joventut per a nosaltres és un repte i la col·laboració institucional és el mitjà necessari”

Cort ha aprovat el conveni PISE amb el Govern perquè alumnes amb risc d’abandonament escolar puguin combinar pràctiques i estudis

La dotació pressupostària és de 118.000 euros i la previsió de que s’en beneficiïn 20 alumnes durant cada curs


Seguim treballant perquè Palma sigui una ciutat que garanteixi la igualtat d’oportunitats. La Junta de Govern ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern i l’àrea de Benestar i Drets Socials, encapçalada per Mercè Borràs, que permetrà implantar a Palma el programa d’intervenció socio-educativa (PISE) durant el curs escolar 2017-2018 i el curs escolar 2018-2019.

Borràs ha explicat que gràcies a aquest conveni, dotat amb 118.000 euros, 20 alumnes d’entre 14 i 16 anys es beneficiaran durant els propers dos cursos escolars d’aquest programa que suposa una passa més en la feina que fa l’àrea per la “prevenció de risc socials en infants i joves”. “La prevenció en infància i joventut per a nosaltres és un repte i la col·laboració inter-institucional n’és un mitjà”, ha dit.

Borràs ha detallat que aquest conveni permet desenvolupar un programa per evitar l’abandonament escolar i, a la vegada, promoure el retorn al sistema educatiu. “Una de les variables més destacades que apareix a l’estudi de vulnerabilitat és l’alta taxa d’instrucció insuficient a Palma ; que és del 19,6%. Aquesta realitat fa necessari que des de serveis socials i intervinguem en funció de les nostres competències”, ha explicat.

El programa PISE està orientat a alumnes d’entre 14 i 16 anys com a mesura preventiva de situacions de risc d’exclusió escolar per qualsevol circumstància (desmotivació, fracàs en els estudis, etc). Així, a partir del proper mes de setembre els alumnes que des de la Conselleria es determini que estan en risc d’abandonament escolar podran anar uns dies a classe al seu Institut d’Educació Secundària i altres a un espai de formació o aula externa on faran activitats pràctiques.

Borràs ha destacat que aquest programa es recupera, s’amplia i es millora respecte al que existia l’any 2015. “Palma ha de ser una ciutat de segones oportunitats i per això intervenim en joves”, ha dit, i ha recordat que abans aquest programa es desenvolupava mitjançant una subvenció puntual.

Sanció de 14.000 euros a l’adjudicatària del menjar per equipaments

Borràs ha explicat que la Junta de Govern ha aprovat també avui interposar una sanció per un import de 13.943 euros a l’empresa Serunión SA, adjudicatària del contracte de servei social complementari de menjar per a equipaments. En concret, aquesta empresa servia el menjar al centre d’Acollida municipal del carrer Socors, al Servei d’Acollida d’Adults i als tres casals d’autonomia de l’Ajuntament ubicats a Es Jonquet, Ciutat Antiga i Can Ribas. “L’Ajuntament controla la qualitat dels seus serveis. Són sancions que corresponen als mesos de desembre, gener i febrer”, ha explicat Borràs. “El motiu de les sancions és que el menjar que servien no estava en condicions. Els usuaris manifestaven la seva disconformitat i hem actuat”, ha dit.

L’empresa sancionada deixà de prestar el servei el passat 14 de febrer.