Els menors de 12 anys viatjaran de franc al tren, metro i bus interurbà

Es tracta d’una iniciativa per fomentar el transport públic i la sostenibilitat, i que ja està inclosa al pla de transport de l’illa. La mesura serà efectiva el dia 1 de gener del 2019.

La sostenibilitat en una illa plena de cotxos i amb un espai molt limitat és, més que una exigència, una necessitat. Per això, els serveis de transport públic seran gratuïts pels menors de 12 anys.

D’aquesta manera "es conscienciarà als nins de la necessitat i de la comoditat del transport públic. La consciencio és molt important. Volem una ciutadania cada vegada més conscienciada per tenir un futur millor", ha explicat el vicepresident del govern de MÉS, Biel Barceló.

Una altra mesura és l’ampliació dels horaris dels serveis, amb la creació d’una línia de serveis especials d’autobús que connecti pobles, especialment Calvià i Llucmajor. La implantació d’aquestes mesures es farà atenent a les demandes que es registrin. El pla també fa especial esment a les bicicletes, per garantir mesures i potenciar el seu ús.

Això s’emmarca de dins d’una línia de canvis que pretén agilitzar el transport públic, ja que "és l’alternativa real al transport privat, i que garanteix la sostenibilitat, juntament amb altres mitjans de transport com les bicicletes que també estan incloses al pla", ha explicat el vicepresident del govern.